Techgigant Google is aangeklaagd door één van zijn werknemers, omdat het bedrijf personeel de wet zou schenden met geheimhoudingsbeleid bij personeel.

De manier waarop Google personeel aanspoort geheimen te bewaren zou in strijd met de Californische arbeidswet, stelt de aanklager volgens The Information. De Google-medewerker wil anoniem blijven.

Zo zou Google onder andere een intern spionageprogramma hanteren om personeel in de gaten te houden, om zo te verzekeren dat niemand informatie naar buiten lekt.

Het bedrijf verbiedt volgens de aanklacht personeel om schriftelijk zorgen te delen over illegale activiteit binnen het bedrijf, omdat zulke berichten bij bijvoorbeeld waakhonden terecht kunnen komen. 

Werknemers van Google mogen ook geen boeken publiceren over "iemand die werkt bij een techbedrijf in Silicon Valley", tenzij Google daar toestemming voor geeft.

"Googles motto is 'don’t be evil'. De illegale geheimhoudingsclausule van het bedrijf faalt er in om dit motto te handhaven", aldus de anonieme aanklager. 

Een voormalig medewerker van Google-bedrijf Nest diende eerder dit jaar een vergelijkbare klacht in bij de Amerikaanse National Labor Relations Board.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment