Facebook krijgt een functie waarmee gebruikers of pagina's live kunnen uitzenden met enkel geluid. Op Android is mogelijk om audiostreams te luisteren terwijl de app niet op de voorgrond staat of als het apparaat is vergrendeld.

De komende weken test Facebook de Live Audio-functie met verschillende partners, waaronder BBC, Harper Collins en schrijvers Adam Grant en Brit Bennet. Begin volgend jaar moet de functie beschikbaar komen voor meer uitgevers en mensen.

Volgens Facebook maken sommige pagina's al gebruik van de livestreamingfunctie voor enkel audio, door een plaatje te tonen in plaats van bewegend beeld. Met de Live Audio-functie is die omweg niet meer nodig en ook moet het uitkomst bieden voor mensen die uitzenden vanuit gebieden waar de internetverbinding te slecht is om ook video te kunnen streamen.

Net als bij live video's kunnen Facebook-gebruikers reageren op de audiostreams of deze delen met anderen. Android-gebruikers kunnen audio beluisteren terwijl hun telefoon is vergrendeld of als zij een andere app open hebben staan. Op iOS moeten gebruikers de app open hebben staan om audio te luisteren.

Facebook ondersteunt meerdere manieren om live beelden of geluid uit te zenden. Naast reguliere livestreams met beeld en geluid, is het sociale netwerk vorige week begonnen met het ondersteunen van live 360-gradenvideo's.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment