De Samsung Galaxy S8 is misschien wel het toestel waar momenteel het meest naar wordt uitgekeken en hoewel het toestel vermoedelijk pas in april wordt aangekondigd, is er al wel de nodige informatie verschenen over de specificaties en het ontwerp. Een grafisch ontwerper heeft deze geruchten samengebracht en zijn renders geven je een idee hoe de Galaxy S8 er mogelijk uit zal komen te zien.

 

Samsung Galaxy S8

Mogelijke ontwerp op basis van geruchten

Samsung zou Galaxy S8 naar verluidt willen voorzien van een gebogen amoled-scherm, en in tegenstelling tot de twee voorgaande generaties zou er niet langer een variant met een vlak scherm worden geïntroduceerd. Dit besluit zou zijn genomen op basis van verkoopcijfers, want de Galaxy S7 Edge bleek dit jaar populairder te zijn dan de reguliere Galaxy S7. Op de onderstaande renders zie je hoe het scherm aan beide zijkanten licht is 

Onder het scherm is niet langer een fysieke thuisknop met geïntegreerde vingerafdrukscanner te vinden, Samsung zou in plaats daarvan hebben gekozen voor een optische sensor die onder het glas kan worden geplaatst. Het voordeel hiervan is dat de bezel onder het scherm een stuk kleiner kan worden gemaakt, waardoor de Galaxy S8 korter is dan zijn voorgangers, ondanks het feit dat het scherm net zo groot is.

Aan de achterzijde vinden we een enkele camera met daarnaast een led-flitser. In de afgelopen maanden werd er gesuggereerd dat Samsung de Galaxy S8 zou willen voorzien van een dubbele camera, maar een doorgaans goed geïnformeerde Chinese Weibo-gebruiker claimt dat de dubbele camera voor de Galaxy S8 niet langer een optie is. De technologie zal mogelijk nog wel worden ingezet voor andere smartphones van het bedrijf.

Verwachte specificaties

Daarnaast heeft de ontwerper de 3,5mm-koptelefoonaansluiting weggelaten, een besluit dat concurrent Apple eerder dit jaar al nam met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De overige geruchten wijzen op de komst van twee verschillende varianten, beide met een gekromd scherm, van de Galaxy S8 op de markt worden gebracht, een model met een 5,1-inch amoled-scherm (2560 x 1440 pixels) en een grotere 5,5-inch versie met een 4k-scherm (3840 x 2160 pixels).

Onder de motorkap zal de 10nm Exynos 8895-soc zijn te vinden in combinatie met ARM Mali G71-gpu, 6GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs-2.1-flashgeheugen. Verder verwachten we dat de virtuele assistent Viv van het onlangs overgenomen Viv Labs wordt geïntegreerd in de TouchWiz-interface.

Eerder deze maand bereikte ons het nieuws dat de onthulling van de Galaxy S8 in april 2017 zal plaatsvinden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment