Intel brengt halverwege dit jaar de Compute Card uit. Dit is een pc met de grootte van een creditcard die via een aangepaste usb-c-aansluiting met allerhande apparaten verbonden kan worden. De chipfabrikant gaat de kaart-pc van chips tot aan de Core-processors van Kaby Lake voorzien.

 

De Intel Compute Card heeft een behuizing van 94,5x55mm met een dikte van 5mm. Hierin zitten de processor, het werkgeheugen, opslaggeheugen en wifi- en bluetooth-connectiviteit verwerkt. Fabrikanten kunnen apparaten ontwikkelen met een speciale sleuf waar de Compute Card ingestoken kan worden.

Vervolgens kan de kaart via een 'usb-c plus extension' verbinding maken met zo'n apparaat en daar als centraal computingsysteem dienst doen. Via de interface kan usb, pci-e, hdmi en displayport verlopen. Intel denkt aan toepassing in onder andere interactieve koelkasten, kiosksystemen, beveiligingscamera's en iot-gateways.

Het bedrijf heeft samenwerkingen met HP, Dell, Lenovo en Sharp gesloten. Halverwege 2017 moet mini-pc uitkomen maar voor die tijd, in het tweede kwartaal, maakt Intel de prijzen bekend. Intel werkt al langer aan het vervaardigen van kleine pc's, zoals de Compute Stick en NUC's.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment