Volgens bronnen van een Koreaanse publicatie is Samsung van plan om alvast een kleine batch Samsung Galaxy S8 exemplaren uit te brengen in februari of maart. Zo wil het bedrijf naar verluidt voorkomen dat ongeduldige consumenten toch voor de concurrentie kiezen.

Samsung heeft een hoop te bewijzen met de Samsung Galaxy S8. Na de problemen rondom de uiteindelijk van de markt gehaalde Samsung Galaxy Note 7 heeft het bedrijf naar verluidt besloten om de lancering van de Galaxy S8 een aantal maanden uit te stellen. Zo kan het vlaggenschip uitgebreid getest worden om problemen te voorkomen. Normaliter kondigde de Koreaanse smartphonefabrikant in februari zijn nieuwe Galaxy S-vlaggenschip aan, tijdens het Mobile World Congress. Dit jaar is dat hoogstwaarschijnlijk dus niet het geval.

 

April

Samsung is volgens bronnen binnen de industrie van plan om een eigen evenement in New York City te organiseren, rondom begin april. De Samsung Galaxy S8 zal vervolgens vanaf 15 april wereldwijd gefaseerd uitgebracht worden. Concurrenten zoals LG zullen van dat uitstel kunnen profiteren. Vooral consumenten die in de markt waren voor de Galaxy Note 7 moeten al erg lang wachten. De Samsung Galaxy S8 mag dan misschien een S-Pen krijgen, maar wellicht kiezen die consumenten in de tussentijd voor een phablet van een concurrent.

Kleine batch

Nu blijkt uit bronnen van de Koreaanse publicatie The Investor dat Samsung maatregelen heeft getroffen om dat te voorkomen. Het bedrijf zal volgens vermeende bronnen binnen de Koreaanse smartphonefabrikant zelf in februari of maart alvast een kleine batch exemplaren van de Samsung Galaxy S8 uitbrengen. Daarbij moet je volgens de Koreaanse krant denken aan zo’n 5 miljoen exemplaren. Betekent dit dat het toestel dan toch aangekondigd zal worden tijdens MWC 2017? Een grootse onthulling in april zou anders immers wel heel erg mosterd na de maaltijd zijn. Neem dit soort geruchten voorlopig dan ook met een flinke korrel zout.

Ambitieus

Het is nog niet duidelijk hoe Samsung precies van plan is om de kleinere batch uit te gaan brengen. De massaproductie van de Samsung Galaxy S8 begint pas in maart. Het Koreaanse bedrijf voorspelt zelf dat er dit jaar maar liefst 60 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S8 zullen worden verkocht. Dat is meer dan wat er verkocht is van de vorige drie generaties. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 was een zeer groot succes, waarvan er vorig jaar 48 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment