Microsoft werkt nu aan een optie waarmee het mogelijk is je tablet of laptop automatisch op slot te doen wanneer je van het apparaat verlaat. De functie is opgedoken in een nieuwe preview-versie van het besturingssysteem.

 

Tablet of laptop automatisch op slot

Microsoft werkt momenteel aan een optie waarmee het mogelijk is dat je tablet of laptop automatisch op slot gaan wanneer je achter het apparaat vandaan stapt. Het besturingssysteem zou dan namelijk moeten ‘zien’ dat je niet meer achter hebt apparaat zit, waardoor je bestanden en data dus worden afgeschermd voor mensen die er niets mee te maken hebben. Deze functie is opgedoken in een nieuwe preview-versie van Windows 10, waar het bedrijf dit Dynamic Lock genoemd heeft. Intern wordt het ‘Windows Goodbye’ genoemd.

Waarschijnlijk gebruikt Microsoft dezelfde technologie voor het herkennen van gezichten middels Windows Hello, waar een laptop of tablet mee ontgrendeld kan worden. Het is momenteel niet bekend hoe Microsoft precies de inactiviteit registreert, maar het zal ongetwijfeld met de camera’s te maken hebben waar Hello dus ook gebruik van maakt. De verwachting is dat Microsoft Dynamic Lock zal introduceren wanneer het bedrijf de Creators Updatevrijgeeft. Als we Dell mogen geloven, dan zal dat in april gaan gebeuren voor iedereen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment