Komt Microsoft na meer dan vier jaar dan eindelijk met een opvouwbare Surface Phone? Gelekte patenten tonen een tablet die je tot een smartphone op kunt vouwen.

icrosoft is het ondanks meerdere pogingen niet echt gelukt om een significant marktaandeel binnen de smartphonefabrikant te veroveren. Windows Phones hebben in de basis sterke software, maar een gebrek aan apps teistert het platform. Voor BlackBerry geldt hetzelfde. De Canadese gigant was ooit een van de marktleiders, maar gokte op het verkeerde paard. Zowel BlackBerry als Microsoft geven echter niet op, al zit er een groot verschil tussen beide merken. BlackBerry besteed zijn smartphones nu uit. Het merk focust zich nu zelf op zijn zakelijke software. TCL gebruikt de BlackBerry-licentie en zal komende maand zijn eerste generatie nieuwe toestellen onthullen. Microsoft blijft het zelf proberen. Al meer dan vier jaar doen er geruchten de ronde rondom de Surface Phone, een innovatief vlaggenschip waarmee Microsoft een comeback zou gaan maken.

 

Opvouwbare Surface Phone

Elk jaar wordt er weer geroepen dat het haast mythische vlaggenschip nog dat jaar uit zal komen. Naar verluidt wacht Microsoft op een moment om met een nieuw concept indruk te gaan maken. Wellicht gaat dat eind dit jaar of begin volgend jaar gebeuren, want de afgelopen maanden zagen we een nieuwe trend ontstaan: vouwbare telefoons. Nokia, LG, HTC, Samsung en talloze andere fabrikanten zijn druk aan de slag met prototypes. Niet alleen als experiment, maar echt voor de nabije toekomst. Samsung is naar verluidt van plan om wellicht al in het derde kwartaal van dit jaar zijn eerste opvouwbare toestel uit te brengen.

Patent

Wellicht geeft een vandaag opgedoken patent een beter beeld van wat Microsoft van plan is. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd voor een 2-in-1 gadget. Het gaat om een soort tablet met een scharnier, waardoor je het op kan vouwen tot een smartphone, vergelijkbaar met recente patenten van Samsung. Het scherm bedekt de gehele voorkant, waardoor je het apparaat van verschillende kanten kunt bekijken. Patenten worden natuurlijk lang niet altijd een echt product. Toch zouden we hier zomaar te maken kunnen hebben met de kant die Microsoft op wil gaan met de opvouwbare Surface Phone. Het zou zeker passen bij de belofte van het bedrijf om de markt op te schudden en iets unieks naar de consument te brengen. Dan zal de techgigant wellicht moeten opschieten, want ze zijn niet de enige die met dergelijke toepassingen experimenteren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment