Google Maps heeft in een nieuwe Bèta versie van Google Maps een functie toegevoegd waarmee de drukte op parkeerplaatsen wordt weergegeven. Google Maps toont in drie niveau's (rustig, normaal, druk) hoe makkelijk of moeilijk het zal zijn om een parkeerplaats rondom de bestemming te vinden.

 

De nieuwe functie wordt momenteel in bèta getest in de Verenigde Staten. Nieuwe functies die Google eerder in bèta heeft getest met een select aantal gebruikers bleken vaak al kort nadat deze opdoken in Google Maps voor alle gebruikers uitgerold te worden. De kans is derhalve groot dat de functie spoedig voor meer- of alle gebruikers van Google Maps beschikbaar zal komen.

Google Maps toont al geruime tijd verkeersdrukte op de wegen. Google registreert deze verkeersdrukte op basis van de gegevens van smartphones waarop Google Maps geïnstalleerd staat. Aangezien Google met Google Maps op de hoogte is van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen kan Google op een vergelijkbare manier  ook registreren hoeveel mensen in een bepaalde regio hebben geparkeerd en hoeveel resterende parkeerruimte er derhalve ongeveer moet zijn.

Bij de gebruikers van Google Maps die de nieuwe optie al te zien hebben gekregen, classificeert Google het aantal beschikbare parkeerplaatsen in drie niveau's: Makkelijk, Gemiddeld en Gelimiteerd. Daarmee geeft Google aan hoe makkelijk of moeilijk het zal zijn om rondom de bestemming een parkeerplek te vinden. 

Wanneer de nieuwe functie breed uitgerold gaat worden is momenteel nog niet bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment