De mobiele game Super Mario Run komt in maart naar Android-toestellen, nadat het spel sinds december al voor iOS-apparaten beschikbaar was.

Dat heeft Nintendo woensdagnacht aangekondigd op Twitter. Toen Mario vorig jaar voor het eerst op iPhones verscheen, leidde dat binnen enkele dagen tot tientallen miljoenen downloads. 

Het is echter nog steeds onduidelijk hoeveel Nintendo heeft verdiend aan Super Mario Run. De volledige game kan voor 10 euro worden ontgrendeld, maar volgens eerder onderzoek doet minder dan één op de tien downloaders dat.

Via Android kan Nintendo een grote nieuwe doelgroep aanspreken, maar doorgaans verdienen gamemakers wel minder geld aan Android dan aan iOS. 

Fire Emblem

Nintendo heeft woensdagnacht ook direct een nieuwe mobiele game aangekondigd. Fire Emblem: Heroes is een tactische rpg waarin spelers personages uit de serie kunnen verzamelen en laten vechten. Het spel verschijnt op 2 februari voor iOS en Android.

De game zal gratis te downloaden zijn, maar bevat wel in-app aankopen. Nieuwe personages kunnen via de game worden veroverd, maar kunnen ook worden gekocht voor nog onbekende prijzen.

De besturing van de game is gesimplificeerd voor mobiele apparaten, maar volgens Nintendo moet het mobiele deel van Fire Emblem even veel diepgang bevatten als eerdere versies voor de handhelds van het bedrijf. Als een personage in de game dood gaat, zal hij dat echter niet permanent zijn. Dat was bij eerdere Fire Emblem-delen wel het geval.

Nintendo werkt ook nog aan een smartphoneversie van Animal Crossing, maar daarover is nog niets bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment