Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2016 7,05 miljoen nieuwe abonnees verwelkomd. In totaal zijn er nu 93,8 miljoen mensen over de hele wereld die een abonnement op Netflix hebben.

Netflix kreeg er in de Verenigde Staten 1,93 miljoen abonnees bij, zo maakte de dienst woensdagavond bekend. Wat de internationale markt betreft wist het bedrijf 5,12 miljoen nieuwe abonnees aan zich te binden.

De Amerikaanse streamingdienst overtreft hiermee de verwachtingen van analisten over de aanwas ruimschoots. De verwachting was dat Netflix er iets meer dan vijf miljoen abonnees bij zou krijgen in het afgelopen kwartaal: 1,45 miljoen in Amerika en 3,75 miljoen in de rest van de wereld.

De omzet was eveneens hoger dan verwacht: 2,4 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijf gaf wederom meer uit aan onder meer eigen producties en licenties. De nettowinst steeg van 51,5 miljoen naar 67 miljoen dollar.

Beleggers hebben positief gereageerd op de resultaten. Nabeurs steeg het aandeel van Netflix met bijna 8 procent. Voor het eerste kwartaal van 2017 verwacht Netflix 5,2 miljoen nieuwe gebruikers, waarvan 1,5 miljoen in eigen land.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment