Toen Apple vorig jaar zijn AirPods lanceerde, zeiden veel mensen dat ze bang waren de draadloze koptelefoontjes te verliezen. Apple heeft daar een typische Apple-oplossing voor gevonden: een app. In de app Find My iPhone zit nu de feature Find My AirPods. Die laat de gebruiker weten waar de koptelefoontjes liggen.

 

De AirPods zijn met Bluetooth verbonden met de iPhone 7. Als de eigenaar ze zoekt, probeert de telefoon de koptelefoons te bereiken. Dat kan alleen binnen een afstand van een paar meter. Als dat niet lukt, laat de telefoon zien waar de AirPods voor het laatst contact hadden met Bluetooth, en waar ze dus zouden kunnen liggen.

De AirPod-zoeker zit in de betaversie van iOS 10.3. De officiële versie komt waarschijnlijk over een paar maanden beschikbaar. 

Het nieuws dat Apple met de iPhone 7 afscheid ging nemen van de standaard koptelefooningang werd bij de bekendmaking slecht ontvangen. De klassieke oordopjes werden vervangen door de draadloze AirPods. ,,Een analoge aansluiting is in deze tijd gewoon niet logisch meer," motiveerde Apple dat opmerkelijke besluit.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment