Google heeft zojuist de nieuwste versie van het besturingssysteem aangekondigd: Android 7.1.2. Deze kan vanaf vandaag gedownload worden door deelnemers aan Android bèta.

 

Android 7.1.2
In een blogpost is de komst van Android 7.1.2 officieel aangekondigd. Hierin lezen we onder andere dat er veel bugfixes en verfijning zijn aangebracht in deze nieuwste Androidversie. Wat deze wijzigingen precies zijn wordt niet aangegeven door Google. Wel weten ze te vertellen dat er slechts een beperkt aantal nieuwe functies beschikbaar zijn.

De komst van Android 7.1.2 is geen verrassing en is een volgende stap in de Nougat-serie. Android 7.1.2 zal eerst getest worden door bètagebruikers die de update direct al kunnen downloaden. Heb je een geschikt toestel, dan zal de update binnenrollen na het aanmelden.

Android bèta
In de Android bèta maakt Google het mogelijk om nieuwe Android-versies alvast te testen. Waar er voorheen altijd een PC nodig was om deze updates te installeren, is dat met de komst van Android Nougat veranderd. Door aan te melden voor het bètaprogramma, krijg je de updates direct op je smartphone of tablet binnen.Heb je een PixelPixel XLNexus 5XNexus 6P, Nexus Player of Pixel C, dan kun je deelnemen aan het bètaprogramma voor Android. Het is dan een kwestie van aanmelden en wachten totdat de OTA-update binnenkomt. Kun je niet wachten, dan is het nog altijd mogelijk om de updates handmatig te flashen via ADB. Wil je zelf aan de slag, de factory images zijn inmiddels ook beschikbaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment