Google heeft aangekondigd dat het op 8 februari stopt met het ondersteunen van Gmail in Chrome 53 en ouder. Dit betekent dat de maildienst binnen die browser niet meer goed gaat werken op Windows XP en Vista, waarvoor versie 49 de laatste beschikbare versie is.

 

De techgigant geeft aan dat Gmail tot het einde van 2017 nog wel zal blijven werken op de oudere versies, maar dat gebruikers kwetsbaarder zijn voor beveiligingsrisico's en geen nieuwe functies meer krijgen. Mensen die per december 2017 nog steeds gebruikmaken van de verouderde software, krijgen mogelijk de basale html-versie van de site voorgeschoteld.

Google haalt aan dat Microsoft al eerder is gestopt met de ondersteuning van Windows XP en dit op 11 april ook met Windows Vista zal doen. Deze besturingssystemen krijgen geen beveiligingsupdates meer, waardoor eventuele kwetsbaarheden niet meer gerepareerd worden. Daarom raadt Google gebruikers van die besturingssystemen aan om te upgraden naar een nieuwer systeem.

Gmail-gebruikers die alsnog van een verouderd besturingssysteem gebruik willen maken, kunnen eventueel bij Firefox terecht. Gmail werkt daar ook op en Mozilla heeft eerder aangegeven dat het XP en Vista nog blijft ondersteunen met nieuwe functies tot en met versie 52. Hoe lang Gmail blijft werken op die versie is onbekend. De huidige beschikbare versie van Firefox is 51.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment