Google heeft de nieuwste beveiligingsupdate voor februari 2017 beschikbaar gesteld. Deze kan nu geïnstalleerd worden op verschillende Nexus- en Pixel-toestellen.

 

Beveiligingsupdate februari 2017

Google rolt elke maand een nieuwe beveiligingsupdate uit voor de 'eigen' smartphones, zoals de Nexus- en Pixel-smartphones. Hierin worden de laatste beveiligingslekken gedicht, waardoor er minder kans is op misbruik van deze lekken. 

Door de updates maandelijks uit te rollen, wil Google zorgen voor snelle fixes voor potentieel gevaarlijke lekken. Elke maand maken ze ook bekend hoeveel er zijn gedicht en van welke categorie deze zijn. Is het een kritiek lek, of wellicht een lek met een lager risico. Dit laten ze zien in het security-report van de betreffende maand. De updates voor februari is op dit moment beschikbaar gesteld en kan geïnstalleerd worden. 

Installeren

Wil je aan de slag met de update, dan is de eenvoudigste optie om te wachten totdat de OTA-update wordt uitgerold. Deze is rechtstreeks op je smartphone te downloaden via WiFi. Onder andere de Nexus 6Nexus 6PNexus 5X en Nexus 9 krijgen de update binnen. Kun je echt nier wachten? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met de update. Hiervoor download je de factory images of OTA-files. Handmatig installeren? Dat doe je zo!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment