Google werkt aan een besturingssysteem dat het bedrijf de codenaam 'Fuchsia' meegeeft. Het OS wordt vanaf de basis opgebouwd en lijkt bedoeld voor zowel smartphones en pc's als andere formfactors. De internetgigant heeft zelf nog geen ruchtbaarheid aan het systeem gegeven.

Dat schrijft Phoronix op basis van een Git-repository van Google. De commit 'fuchsia' laat slechts de zin "Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System)" zien, ofwel 'roze + paars == Fuchsia, een nieuw besturingssysteem'.

Fuchsia wordt opgebouwd rond Magenta en LK, ofwel Little Kernel. Magenta is van binnen gebouwd op LK, maar de lagen daarboven zijn nieuw. De ontwikkelaars schrijven daarover: "Magenta heeft het concept van een proces maar LK niet. Een Magenta-proces is opgebouwd uit LK-level constructs zoals threads en geheugen.

Wat verder precies het doel met het systeem is, is nog niet duidelijk. Zo is het niet bekend of Google hiermee daadwerkelijk een compleet nieuw besturingssysteem wil ontwikkelen dat het bedrijf gaat inzetten of uitbrengen. Als taal wordt Dart gebruikt, een taal die het bedrijf enkele jaren geleden ontwikkelde en het framework betreft Mojo.

De gebruikte licenties zijn Apache 2.0 en MIT. Deze licenties maken het makkelijker voor ontwikkelaars om closedsourceproducten voor het OS te maken, iets wat met GNU Public License moeilijker is.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment