Techreus Google gaat zijn appwinkel Play Store flink opruimen. Het doel is om apps die geen duidelijk privacybeleid hebben te verwijderen of minder zichtbaar te maken. Dat meldt The Next Web op basis van een e-mail die door Google aan ontwikkelaars is gestuurd.

In de mail worden developers gewaarschuwd dat ze een duidelijke uitleg van hun privacybeleid beschikbaar moeten maken voor gebruikers. Deze moet vanuit de app zelf bereikbaar zijn. Mocht de ontwikkelaar dit niet willen, dan kan hij nog verwijdering uit de winkel ontlopen door ervoor te zorgen dat de app geen persoonlijke informatie van gebruikers inzamelt. Dit moet wel voor 15 maart gebeuren.

De verwachting is dat door deze actieve aanpak van apps zonder privacybeleid er duizenden applicaties uit de Play Store zullen verdwijnen. Veel ontwikkelaars juichen de verandering toe, omdat een van de belangrijkste klachten van hen jegens Google al jaren is dat hun apps verzuipen in de kopieën, klonen en andere slechte apps. Hierdoor zouden legitieme applicaties beter te vinden worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment