De bekende tech-insider Evan Blass heeft met een afbeelding op Twitter bevestigd dat de nieuwe flagship smartphones van Samsung gaan luisteren naar de namen 'Samsung Galaxy S8' en 'Samsung Galaxy S8+'. Hoewel dit voor dagelijkse lezers van onze site geen grote verrassing zal zijn, is het wel een bevestiging dat Samsung de toevoeging 'Edge' niet langer meer zal gebruiken.

Smartphones met een 'Edge beeldscherm' worden bij Samsung de standaard, zo valt op te maken uit de het naam-logo van de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ dat door tech-insider Evan Blass is gepubliceerd. Samsung voegt niet langer de naam 'Edge' toe aan de toestelnamen. Tot aan de Samsung Galaxy S7 Edge gaf deze naam aan dat het toestel over een gebogen beeldscherm beschikte. Vanaf de Samsung Galaxy S8 is een Edge scherm standaard. Er komt géén Galaxy S8 met een plat beeldscherm.

 

 

Naast de bevestiging voor de naam, heeft tech-insider Evan Blass ook bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 een beeldscherm van 5,8 inch gaat krijgen. Dat is 0,7 inch groter dan het beeldscherm van de huidige Samsung Galaxy S7. De Samsung Galaxy S8+ krijgt een beeldscherm van 6,2 inch, wat eveneens 0,7 inch groter is dan het beeldscherm van de huidige Samsung Galaxy S7 Edge. Beide beeldschermen hebben volgens Blass een QHD / 2K (oftewel 1.440 x 2.560 pixels) beeldschermresolutie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment