Niantic, de ontwikkelaar van de extreem populaire smartphonegame Pokémon Go, heeft aangekondigd nog actiever te zullen gaan toezien op spelers die cheaten of valsspelen.


Apps die inzicht geven waar zich zeldzame Pokémons bevinden of zogenaamde 'GPS Spoofing' waarbij de locatie van de smartphone wordt gemanipuleerd. Het zijn slechts twee van de 'cheats' die veel gebruikt worden in Pokémon Go om sneller door het spel heen te komen. Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, heeft aangekondigd nog strenger te zullen gaan toezien op valsspelers.

Onlangs heeft Niantic de API die toegang gaf tot haar platform al afgesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met alternatieve apps te zoeken naar Pokémons in het spel. Volgens Niantic was deze ingreep nodig om de stabiliteit van Pokémon Go te waarborgen. Anderzijds heeft Niantic hiermee al een behoorlijk gat gedicht dat uitgebuit kon worden om vals te spelen.

GPS Spoofing wordt aangepakt

Zonder het groot aan de klok gehangen te hebben, heeft Niantic nu bekend gemaakt dat ook gebruikers die aan zogenaamde 'GPS spoofing' doen, grote kans lopen om een permanente ban te krijgen. Dat betekent dat Niantic hun account zal verwijderen en gebruikers alles wat zij hebben opgebouwd in het spel kwijt zullen raken.

Er blijken een behoorlijk aantal spelers van Pokémon Go aan 'GPS Spoofing' te doen. Dit is een vrij ingewikkelde methode waarvoor een Android smartphone eerst geroot moet worden. Nadat het toestel is geroot, kan een app geïnstalleerd worden die de GPS data van de smartphone manipuleert. De gebruiker kan hierbij zelf aangegeven op welke locatie hij of zij zich bevind. Spelers van Pokémon Go passen GPS spoofing toe om niet langer de deur uit te moeten gaan om items op te halen bij Pokéstops of te strijden in Pokégyms.

Root-controle

De Pokémon Go app controleert al langer of een smartphone is geroot. Op toestellen die zijn geroot werkt Pokémon Go niet. Er zijn echter mogelijkheden om te verbergen dat een smartphone geroot is. Wie dit op de correcte manier deed, kon wél gebruik maken van Pokémon Go.

Speelwijze Pokémon Go

Pokémon Go is een spel dat in de 'echte wereld' wordt gespeeld. Spelers van het spel moeten met de smartphone in de hand door de echte wereld lopen en zien hun locatie op de kaart in Pokémon Go. Op deze kaart van de omgeving verschijnen bij regelmaat virtuele Pokémons die vervolgens gevangen kunnen worden.

Op drukke plekken zoals pleinen alsmede bij monumenten of andere 'landmarks' zijn zogenaamde 'Pokéstops' of 'Pokégyms' te vinden. Ook deze staan op de kaart in het spel gemarkeerd. Wie in de buurt van een 'Pokéstop' komt, kan hier extra items vinden die gebruikt kunnen worden in het spel. Bij 'Pokégyms' kunnen spelers van Pokémon Go hun gevangen Pokémons 'trainen' of laten vechten met de Pokémons van andere spelers.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment