De volgende iPhone krijgt geen fysieke thuisknop, maar een speciaal onderdeel van het scherm met virtuele knoppen. 

Dat stelt althans de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac donderdag. 

De verandering zou alleen gelden voor de grootste versie van de iPhone 8, die een OLED-scherm van 5,8 inch krijgt. Naar verwachting blijft Apple ook iPhones maken in de huidige schermgroottes van 4,7 en 5,5 inch, maar zijn de veranderingen voor die modellen minder groot.

Er gingen eerder al geruchten over het verdwijnen van de thuisknop met ingebouwde Touch ID-vingerafdrukscanner. Volgens Kuo komt hier niet alleen een virtuele thuisknop voor terug, maar een heel 'functiegebied' waar meerdere knoppen op kunnen worden getoond. 

Het is onduidelijk hoe aanpasbaar dit gebied zal zijn, maar mogelijk laat Apple zich inspireren door de eigen Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Dat speciale scherm toont steeds verschillende knoppen en functies, afhankelijk van de app die wordt gebruikt.

Biometrie

De virtuele knoppen zouden constant het onderste deel van het 5,8 inch-scherm innemen. Buiten de knoppen zou een ruimte met een doorsnee van 5,15 inch overblijven.

Omdat de vingerafdrukscanner verdwijnt, zal Apple moeten vertrouwen op andere biometrische technologie, schrijft Kuo. Eerder gingen er geruchten over gezichtsherkenning door middel van een lasersensor. Ook zou Apple werken aan een vingerscanner die in het scherm kan worden verwerkt, maar het is onduidelijk of die technologie al dit jaar kan worden ingezet.

Onlangs schreef Kuo dat de iPhone 8 met OLED-scherm een veel grotere accucapaciteit krijgt. Exacte details daarover zijn niet bekend. Verwacht wordt dat de nieuwe iPhones zoals elk jaar in september worden gepresenteerd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment