Brain

Autersrechtenwaakhond Stichting Brein heeft een schikking getroffen met een illegale aanbieder van geripte betaalzenders.

De niet nader genoemde partij heeft met Brein geschikt en stopt direct met de verkoop van illegale abonnementen, meldt Brein. Ook betaalt de aanbieder een compensatie van 10.000 euro voor door Brein gemaakte kosten.

 

Daarnaast heeft Brein informatie gekregen over de bron waar de aanbieder toegang tot zijn illegale zenders vandaan haalde. Die illegale betaalzenders werden door de aanbieder via goedkope abonnementen aan de man gebracht.

Die abonnementen bevatten links naar illegale zenders, die via speciale hardware bekeken kunnen worden. Gebruikers betalen voor die illegale zenders veel minder dan de betaalzenders vragen, waardoor die eigenaren van de echte, legale zenders geld mislopen. Het gaat om zenders waar normaal een kabel- of satellietabonnement voor nodig is.

Brein zegt ook nog meer aanbieders van illegale zenders op het spoor te zijn, en is al begonnen met dagvaarden. "Zij kunnen rekenen op een claim van Brein. Hoe langer je doorgaat, hoe duurder het wordt", zegt Brein-directeur Tim Kuik.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment