Samsung

De afgelopen jaren heeft Samsung zich onvermoeibaar ingezet voor het commercieel maken van 5G netwerken. Het lijkt erop dat het bedrijf bijna zover is om de implementatie van de volgende generatie netwerken door te voeren. Samsung kondigde aan één van de belangrijkste componenten voor de realisatie van het plan gereed te hebben.

 

De aankondiging werd gedaan tijdens een workshop over mobiele 5G technologieën. Vol enthousiasme liet Samsung weten het benodigde 5G RF Integrated Circuit (RFIC) klaar te hebben staan. De ontwikkeling hiervan is een grote stap in de richting van het commercieel maken van 5G. Tijdens de workshop werden details gegeven over de ontwikkeling en sterke punten van de chip. Ook werd duidelijk gemaakt welke rol de chip zal spelen bij het ontwikkelen van commerciële 5G producten.

Groter bereik en hogere efficiëntie

De chip is speciaal ontworpen om de prestaties van 5G access units te versterken. Hierbij heeft Samsung gefocust op het leveren van een hoge efficiëntie en een compacte vormgeving voor een lage prijs. Vorig jaar onthulde Samsung in juni een nieuwe power amplifier, welke ook gebruikt wordt in de RFIC chip. De versterker zorgt ervoor dat de chip een vergroot mmWave band bereik heeft. Ook zorgt het voor betere prestaties wat betreft transmissie en receptie. Omdat de RFIC chip bestemd is om te gebruiken in het 28GHz mmWave spectrum, is het vooral interessant voor 5G gebruik in landen zoals Amerika, Japan en Zuid Korea.

Begin 2018 eerste commerciële RFIC producten

Het ontwikkelen van de chip was een mijlpaal voor de commerciële implementatie van de netwerken. Nu deze stap is gezet zal Samsung de plannen voor het produceren van 5G producten kunnen versnellen. Verwacht wordt dat begin volgend jaar de eerste RFIC producten aangekondigd zullen worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment