Windwos 10 in Android

Remix OS is een softwareschil die Android aanpast aan een desktopomgeving. Het lijkt een beetje op Windows. Nu maakt Jide, het bedrijf achter Remix OS, het mogelijk om via een smartphone met Remix OS ook een desktop aan te sturen, met desktopfuncties.

Windows Continuum, maar dan voor Android

Het werkt ongeveer zoals Windows Continuum, waarbij een Windows 10-telefoon op een externe monitor wordt aangesloten (via een kastje)

waardoor de gangbare desktopfuncties van Windows op het grote scherm komen. De smartphone is het hart van deze virtuele pc.

 

Android-apps op desktop

Remix OS krijgt dus ook zo’n mogelijkheid. Het besturingssysteem heeft qua werking al aardig wat weg van Windows, met een startmenubalk en een desktop-interface die op een smartphone, tablet of pc kan draaien. Via Remix OS werd het op die manier ook al mogelijk om Android-apps op een pc te laten werken.

Project Singularity

Het nieuwe Singularity-project van Remix OS stelt gebruikers in staat om hun smartphone op een monitor aan te sluiten, plus een toetsenbord en een muis. En dan is de desktopversie van Remix OS op die monitor te bedienen, via de smartphone. Die telefoon blijft gewoon in de Android-modus als telefoon werken, net als de Windows 10-smartphone die aan een monitor wordt gekoppeld voor Windows Continuum.


Nexus 5X en Nexus 6P

Remix OS maakt het hiermee mogelijk om via een smartphone met deze software erop, een aantal bureaufuncties uit te voeren in een pc-achtige omgeving. Jide meldt dat de software binnenkort beschikbaar komt voor de Nexus 5X en de Nexus 6P. Dat zijn Google-telefoons die Android zonder poespas draaien, en Jide heeft beloofd dat dit grotendeels zo zal blijven met Remix OS erop.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment