Samsung Galaxy s8

Uit een uitgelekt specificatie overzicht blijkt dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ over een iris scanner beschikken. Deze technologie was voor het eerst aanwezig op de Samsung Galaxy Note 7, die door bekende omstandigheden niet op de markt is gekomen de Benelux.

 

Helaas zal Samsung de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ dit jaar niet presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Normaal gesproken had de introductie waarschijnlijk aanstaande zondag avond, 26 februari, plaatsgevonden. Echter, door het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 (waarvan meer dan honderd toestellen in brand zijn gevlogen of zelfs zijn ontploft red.) heeft Samsung naar verluidt het zekere voor het onzekere genomen en voert extra uitgebreide testen uit met de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8+.

 

Niet te min gaat er ondertussen geen dag meer voorbij zonder dat er nieuwe foto's, beelden en details over de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ uitlekken. In dit rijtje past het document dat nu is uitgelekt ook weer naadloos. Tech-insider Evan Blass heeft op Twitter een officieel specificatie document van de Samsung Galaxy S8+ gepubliceerd.

De specificaties van de Samsung Galaxy S8+ komen hoogstwaarschijnlijk in grote lijnen overeen met de specificaties van de Samsung Galaxy S8. Het enige verschil tussen beide toestellen zal het beeldschermformaat en de accucapaciteit zijn.

Iris scanner

Het uitgelekte specificatie document bevestigd de vermoedens dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ uitgevoerd zijn met een iris scanner. Deze heeft Samsung vorig jaar voor het eerst toegepast op de Samsung Galaxy Note 7. Verder bevestigt het document nogmaals dat de Samsung Galaxy S8+ een énorm beeldscherm van 6,2 inch gaat krijgen, of 6,1 inch als het gedeelte dat over de randen is gebogen niet wordt meegeteld.

Verder bevestigd het document dat beide toestellen over een 12-megapixel DualPixel camera beschikken - hoogstwaarschijnlijk een doorontwikkeling op de 12-megapixel DualPixel camera die Samsung nu gebruikt voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge - en dat beide nieuwe Galaxy S8 modellen over een 8-megapixel frontcamera beschikken.

Stof- en waterdicht

Uit het document blijkt ook dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ wederom stof- en waterdicht zullen zijn en voldoen aan de zogenaamde IP68 rating. Beide toestellen beschikken over 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslagcapaciteit, ook nog eens uitbreidbaar middels geheugenkaarten.

Het laatste leuke detail dat nog niet eerder was uitgelekt is dat Samsung bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ een door audiomerk AKG geoptimaliseerde headset mee zal gaan leveren.

Meer informatie

De Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ worden - als de geruchten kloppen - op 29 maart in New York gepresenteerd en zullen medio april in de winkels komen te liggen. Op basis van alle geruchten rondom beide toestellen heeft GSM Helpdesk al voorlopige specificatie overzichten samengesteld over beide toestellen:

► Specificatie overzicht Samsung Galaxy S8
► Specificatie overzicht Samsung Galaxy S8+

Een volledig nieuwsoverzicht over en rondom de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ is verzameld in ons Samsung Galaxy S8 nieuwsdossier.

Blijf op de hoogte

Aangezien met zekerheid gesteld kan worden dat Samsung later dit voorjaar met opvolgers zal gaan komen voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, heeft GSM Helpdesk alvast de inschrijving geopend voor haar reminderservice. Via onderstaand formulier kunt u uzelf aanmelden voor een gratis reminder voor de Samsung Galaxy S8 of Samsung Galaxy S8+. Na inschrijving brengt GSM Helpdesk u graag direct op de hoogte zodra de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ in Nederland in de winkels worden gesignaleerd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment