Google heeft zijn videochatdienst Duo uitgebracht. De iOS- en Android-app zal de komende dagen wereldwijd te installeren zijn vanuit de Play Store. Google kondigde Duo aan op zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei.

 

Duo maakt gebruik van Quic voor de videoverbindingen, wat het onder meer mogelijk moet maken om te wisselen vanaf een zwakke wifi-verbinding naar een sterker signaal van mobiel internet. Volgens Google zijn de gesprekken via duo voorzien van end-to-end encryptie. Met de functie Knock Knock kunnen ontvangers al een beeld van de video zien voordat het videotelefoontje is aangenomen.

Google presenteerde Duo half mei. De app voor videobellen werd tegelijk met de aparte app Allo voor chatten aangekondigd. Die heeft de zoekgigant nog niet uitgebracht. Allo en Duo brengt Google uit naast het al bestaande Hangouts. Beide werken op basis van het telefoonnummer van de gebruiker, in plaats van het account. Daardoor is het alleen mogelijk om Allo en Duo op een telefoon te gebruiken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment