apple vingerafdruk

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor een ultrasone vingerafdrukscanner. De scanner werkt, net als die van andere fabrikanten, met ultrasone pulsen die reflecteren tegen de vinger. Daardoor werkt de scanner ook achter glas.

Het systeem werkt volgens de patentaanvraag, die door Apple Insider werd opgemerkt, met ultrasone pulsen die tegen de vinger aankomen. Het apparaat vangt die reflecties op en zet de pulsen om in elektrische signalen, waarmee de scanner een 2d-afbeelding van de vinger kan maken. Die kan de scanner controleren in de database van vingerafdrukken om een apparaat te ontgrendelen.

De techniek zou het, als het werkt, mogelijk maken om een vingerafdrukscanner te plaatsen achter elk materiaal dat ultrasone pulsen kan doorlaten. Dat geldt onder meer voor glas, dat de toplaag vormt van het scherm van iPhones en iPads.

Het is niet de eerste keer dat een maker van vingerafdrukscanners werkt aan een ultrasone versie. Qualcomm kwam twee jaar geleden met Sense ID en de Chinese fabrikant Xiaomi gebruikte die in zijn smartphone Mi 5s.

De patentaanvraag komt online een maand nadat er een gerucht ging dat Apple de Touch ID-scanner achter glas wil verwerken. Dat zou gebeuren bij de komende 'iPhone 8' met oledscherm, die zulke dunne bezels zou hebben dat de homeknop niet langer zou passen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment