Er is een update in de Play Store voor de sms-app van Google, Messenger. De app heet nu Android Berichten maar Google heeft niet bekend gemaakt waarom deze naamswijziging heeft plaatsgevonden.

 

Android Berichten en RCS

Android Berichten is de nieuwe naam van de sms-app Messenger. In 2014 werd de app in de Play Store beschikbaar gemaakt ter vervanging van de standaard sms/mms-applicatie. De app werd compleet uitgevoerd in Material Design-stijl en verder kon de gebruikers met deze applicatie tekstberichten en foto's via mms verzenden en ontvangen, maar ook de verschillende berichten een andere kleur geven en audioberichten versturen. Later konden sms-afzenders worden geblokkeerd en werden stickers, locatie delen, gekleurde sms-gesprekken, bericht-archivering en meer toegevoegd.

Daarna werd het nieuwe universele profiel voor RCS, rich communication services, als opvolger voor het verouderde sms in de app geïntegreerd. Hiermee kunnen gebruikers onder meer foto's sturen, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt. Deze mogelijkheden kennen we natuurlijk ook van de messengers WhatsApp, Signal en Telegram. Naast het Amerikaanse Sprint zullen snel andere providers dit profiel gaan gebruiken en de app Android Berichten op hun Androidtoestellen meeleveren.

Android Berichten wordt met deze toevoeging wel een concurrent voor Googles Allo, alhoewel deze messenger niet op elk toestel standaard meegeleverd wordt. Misschien dat Google vindt dat de naam Messenger teveel overeenkomsten vertoond met de functies van een messenger zoals Google Allo en daarom de naam Android Berichten wil gaan gebruiken.

Maar we denken eerder dat Facebook Messenger de veroorzaker is geweest. Deze app heet ook Messenger en kan nogal eens voor verwarring zorgen. De naamswijziging zorgt er in ieder geval voor dat er nu onderscheid is tussenbeide.

Android Berichten downloaden

Momenteel is Android Berichten al standaard op Nexus-, Pixel- en een aantal LG-toestellen te vinden maar Google wil graag dat meer fabrikanten deze app voorinstalleren op hun toestellen. Een aantal fabrikanten heeft al een toezegging gedaan om de app standaard mee te leveren: LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, HMD (Nokia), Archos, General Mobile, LeEco en Wiko. Op andere toestellen is de app vanuit de Play Store te installeren.

Wil je Android Berichten ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment