Nokia 3310

Op smartphonebeurs MWC is een nieuwe versie van de klassieke mobiele telefoon Nokia 3310 aangekondigd. De moderne versie wordt gemaakt door HMD Global, het bedrijf dat tegenwoordig telefoons onder de Nokia-naam mag maken. De 3310 zal in de winkels liggen voor 49 euro. Bij zijn verschijning in 2000 kostte de oorspronkelijke 3310 ongeveer 500 gulden (225 euro). Het nieuwe apparaat is geen smartphone; de telefoon draait op het besturingssysteem S30+. Er kan geen gebruik worden gemaakt van 3G of 4G, maar wel van trager mobiel internet via 2G-netwerken. 

 

Ook is het zwart-witscherm vervangen door een kleurendisplay van 2,4 inch, iets groter dan op de oude 3310. Deze toont 320 bij 240 pixels.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke telefoon van Nokia heeft de nieuwe versie ook een camera, met een resolutie van 2 megapixels.

Volgens HMD kan het apparaat op één acculading een maand lang standby staan, en kan er 22 uur lang worden gebeld zonder het apparaat aan de lader te hoeven hangen. Ook een nieuwe versie van de bekende Nokia-game Snake is weer aanwezig.

Het is nog niet bekend wanneer de Nokia 3310 in Nederland zal verschijnen.

Nokia werd in 2013 overgenomen door Microsoft, maar de techgigant maakte na een aantal jaar geen telefoons meer onder het merk. De merknaam werd uiteindelijk gelicenseerd aan HMD Global, dat hierdoor officieel Nokia-telefoons mag maken.

Nokia 6

HMD Global wil zijn smartphone Nokia 6 ook in het westen gaan verkopen. De telefoon werd eerder dit jaar al onthuld, maar richtte zich enkel op de Chinese markt.

De Nokia 6 draait op een onaangepaste versie van Android, die volgens de maker maandelijks wordt voorzien van software-updates.

De telefoon is voorzien van een 5,5 inch Full HD-scherm, een Snapdragon 430-chip en 4 GB geheugen. HMD Global gaat het toestel voor 299 euro aanbieden. Daarnaast worden de Nokia 3 en 5 voor lagere bedragen verkocht.

De fitnessapparaten van Withings, dat afgelopen jaar door de overgebleven Finse tak van Nokia werd overgenomen, zullen voortaan worden verkocht als Nokia-producten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment