Youtube

YouTube heeft bekendgemaakt dat het in de komende maanden begint met een eigen abonnementsdienst voor het streamen van live tv. Deze dienst, genaamd YouTube TV, biedt naast live-uitzendingen van Amerikaanse zenders ook de reguliere online content van YouTube aan.

De dienst zal beschikbaar komen voor tv's met Chromecast, online via de website van YouTube TV, of via de YouTube TV-app op Android en iOS. Ook komt de dienst beschikbaar via Google Home. Voor 35 dollar per maand kunnen gebruikers naar de vier grote Amerikaanse netwerken kijken, te weten NBC, FOX, CBA en ABC. Daarnaast zullen nog 35 andere kabelzenders beschikbaar zijn, waaronder de sportszender ESPN en regionale sportnetwerken. Voor het maandelijkse abonnement krijgt de gebruiker in totaal zes accounts, ook al kunnen er per abonnement maar drie streams tegelijkertijd worden bekeken. Dat heeft YouTube bekendgemaakt.

Via een DVR-achtige modus kunnen gebruikers in de Google cloud alle programma's opnemen met onbeperkte opslagruimte. Er kan tegelijkertijd een onbeperkt aantal programma's worden opgenomen; deze worden negen maanden bewaard. YouTube TV zal een zoekfunctie bevatten die suggesties kan doen op basis van ingevoerde onderwerpen en trefwoorden. Er kan gebladerd worden door een tabblad met live programma's en gezocht worden op genre. YouTube TV zou ook de zoekfunctie van Google Home via de stem van de gebruiker moeten ondersteunen, maar tijdens een live demo in Los Angeles werkte dit niet, zo meldt The Verge.

Gebruikers zullen ook toegang hebben tot shows en films die voorheen exclusief waren voor YouTube Red. Deze dienst was al beschikbaar en kostte 10 dollar per maand, waarmee reclames werden verwijderd, gebruikers toegang krijgen tot Red content en individuele video's konden opnemen. YouTube TV geeft gebruikers weliswaar toegang tot de video's van Red Originals, maar bijvoorbeeld het reclamevrij kijken is geen onderdeel van YouTube TV.

De dienst biedt geen kanalen aan van het netwerk Viacom, zoals Comedy Central of MTV. Ook CNN, AMC Networks, Discovery Communications en Time Warner ontbreken in het aanbod. Een andere beperking is het feit dat American football van de NFL wel beschikbaar is op de tv en de pc, maar niet op mobiele apparaten. Dit komt omdat Verizon voor mobiele apparaten de exclusieve streamingrechten heeft.

Vooralsnog komt de dienst alleen beschikbaar in bepaalde delen van Amerika; waarschijnlijk vooralsnog alleen in een aantal grote steden. Het is onbekend of YouTube plannen heeft om de dienst ook in andere landen uit te brengen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment