Proximus

De Belgische provider Proximus is in Antwerpen, Charleroi en Gent van start gegaan met het aanbieden van hogere snelheden op zijn 4g-netwerk. Middels carrier aggregation moet een snelheid tot 450Mbit/s mogelijk zijn, mits een geschikte smartphone wordt gebruikt. Proximus zegt nauw samen te werken met Samsung om binnenkort toestellen uit te brengen die compatibel zijn. Mogelijk doelt de provider daarmee op de Galaxy S8, die een soc met een modem krijgt dat snelheden tot 1Gbit/s ondersteunt.

De provider noemt de hogere snelheid 4,5g, een marketingterm voor de techniek die officieel Lte Advanced Pro heet. Deze verbeterde versie van 4g maakt hogere snelheden mogelijk door het combineren van verschillende frequentiebanden. Tweakers publiceerde in maart vorig jaar een achtergrondartikel over de verschillende technieken die gebruikt kunnen worden voor het halen van hogere snelheden op het 4g-netwerk.

Wanneer andere steden in België gebruik kunnen maken van de hogere 4g-snelheid meldt Proximus niet. Sinds vorig jaar doet de de provider al tests waarmee het op het 4g-netwerk uiteindelijk een snelheid van 1,1Gbit/s wil halen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment