Marissa Mayer

Yahoo-topvrouw Marissa Mayer levert net voor de verkoop van de internettak van Yahoo haar bonus in. Het hackschandaal blijkt iets groter dan gedacht en dat kost de topvrouw miljoenen. Net voor de verkoop van de internetactiviteiten aan Verizon, bijna heel Yahoo, ziet CEO Mayer van haar extra'tje af.

 

Dat heeft te maken met de eerdere hacks. Eerder bleek dat 500 miljoen en later ook een miljard gegevens gehackt waren, het grootste beveiligingslek uit de geschiedenis. Koper Verizon kreeg daarop een korting (350 miljoen dollar) op de overname, maar de topvrouw nu dus ook.

Mayer geeft een cashbonus van 2 miljoen dollar op en ziet af van aandelen en vooral die toekenning was lucratief. De laatste keer dat ze die kreeg was deze goed voor 20 miljoen dollar.

Uit eigen onderzoek bleek dat de hack groter was dan gedacht. Naast twee grote datadiefstallen werden 32 miljoen accounts in de afgelopen jaren gehackt door vervalste cookies. Die cookies waren niet alleen voor de bonus van Mayer de druppel, ook voor de baan van de juridisch directeur. Hij is per direct ontslagen.

Voor beleggers was de topvrouw een ongekend succes: de beurskoers schoot sinds haar komst omhoog. Zelf gaat ze niet met lege handen de deur uit. Los van het bosje bloemen ontvangt ze zo’n 60 miljoen dollar. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment