Naast het opduiken van de aankomende Samsung Galaxy S8 in een korte video vandaag, is het toestel ook gespot bij Geekbench. Ook de Samsung Galaxy S8+ dook op bij het benchmark platform en is door Geekbench getest. Door de scores kunnen gebruikers een beter beeld krijgen van de prestaties van de toestellen in vergelijking met andere smartphones.

 

Samsung Galaxy S8 Geekbench resultaten

De Galaxy S8 wordt bij Geekbench vermeld onder de codenaam  SM-G950U en is getest met Android 7.0. Hoewel de Geekbench scores nog steeds waarde hebben, zal het Samsung vlaggenschip waarschijnlijk met Android 7.1 gelanceerd worden. De telefoon had tijdens het testen een octa-core Snapdragon 835 chipset in combinatie met 4GB RAM. De kloksnelheid was tijdens de testen 1.9GHz. Voor de single-core test ontving de S8 een score van 1916 en voor de multi-core test een score van 6011.

Samsung Galaxy S8+ Geekbench score

De scores van de Galaxy S8+ werden vermeld onder de codenaam SM-G955U en waren nagenoeg hetzelfde als de scores van de S8. Het S8+ toestel scoorde bij de single-core test 1929. Voor de multi-core test ontving het grotere model een score van 6084. Tussen de resultaten van de twee S8 smartphones zit een verschil van minder dan 1,2%.

Galaxy S8+ komt met groter display en meer batterijcapaciteit

Van wat tot nu toe bekend is over de toestellen zou geconcludeerd kunnen worden dat het enige verschil tussen de Galaxy S8 en S8+ de grootte van het scherm en de batterijcapaciteit is. De S8+ komt met een 6.2 inch display, terwijl deze bij de S8 5.8 inch is. Wat de batterijcapaciteit betreft is die van de S8+ met 3500mAh ook groter dan de 3000mAh capaciteit van de S8. Dit verschil in batterijcapaciteit is enigszins logisch, gezien het grotere display van de S8+ ook meer energie zal gebruiken. Het verschil lijkt in ieder geval geen invloed te hebben gehad op de Geekbench scores.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment