Twitter geeft al zijn gebruikers toegang tot zijn kwaliteitsfilter, een functie die eerder alleen voor geverifieerde gebruikers was weggelegd.

 

Het kwaliteitsfilter is een functie die ervoor zorgt dat onder meer kwetsende tweets en spam automatisch uit de tijdlijn en notificaties van Twitter-gebruikers verdwijnen. De functie is niet nieuw, maar was tot nu toe gereserveerd voor geverifieerde gebruikers, op Twitter te herkennen aan een blauw vinkje.

Daarnaast kunnen Twitter-gebruikers er nu ook voor kiezen om alleen notificaties te krijgen van accounts die zij volgen, meldt Twitter donderdag.

Hinderlijke accounts

Beide nieuwe functies worden de komende dagen voor alle Twitter-gebruikers uitgerold. Twitter krijgt al jaren kritiek op zijn passieve beleid rond spam en beledigende tweets.

Zo verlieten tal van beroemdheden het sociale netwerk al, nadat zij door veelal anonieme gebruikers geschoffeerd werden. Zo keerde Ghostbusters-actriceLeslie Jones het medium de rug toe nadat ze slachtoffer werd van racisme. Tot nu toe was rapporteren het enige dat gebruikers in zulke gevallen konden doen.

Twitter meldt donderdag ook dat het sinds februari 235.000 extremistische accounts heeft verbannen. In totaal zijn er sinds juni 2015 360.000 extremistische accounts van Twitter verwijderd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment