Google Home

De Google Home-applicatie op Android is voorzien van een update, die grondwerk legt voor een toekomstige functionaliteit. In de toekomst zal de slimme speaker namelijk meerdere profielen kunnen gaan ondersteunen.

Meerdere profielen op Google Home

Hoewel de Google Home nog niet in Nederland verkrijgbaar is, is het wel interessant om de slimme speaker en al zijn updates in de gaten te houden. Zo weten we wat we straks in Nederland mogen verwachten van het apparaat – ervan uitgaande dat alle functies meteen worden overgeheveld naar Europa. Eén van de functies die Amerikanen missen op de speaker, is de ondersteuning voor meerdere profielen. Maar het ziet ernaar uit dat die functionaliteit binnenkort wordt toegevoegd, melden Amerikaanse media op basis van een app-update.

De Android-applicatie heeft namelijk een update gekregen en die update legt mogelijk het grondwerk voor meerdere profielen op Google Home. Zo werkt Google momenteel mogelijk aan de feature waarmee Home weet wie er spreekt (Amazon werkt hier mogelijk ook al aan). Maar het kan ook zijn dat de basis die al is gelegd, kan worden gebruikt om achtergrondgeluiden te filteren, zodat de speaker niet wordt geactiveerd tijdens het beluisteren van muziek of bekijken van tv-programma’s. Het wachten is op een aankondiging van Google.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment