Snelheidsmeter

5G is de logische opvolger van 4G en zal snelheden kunnen bereiken waar je momenteel alleen maar van kan dromen. En hoewel 5G als toekomstmuziek klinkt, is het niet ondenkbaar dat je over 6 jaar toegang hebt tot het onvoorstelbaar snelle mobiele netwerk.

 

5G Snelheden

Er is nog niet veel informatie over de snelheid van 5G. Er zijn enkele tests gedaan door Samsung die erop wijzen dat 5G snelheden kan bereik van 10 Gbit per seconde. Dat betekent 1.25 Gigabyte per seconde: honderden keren sneller dan bijvoorbeeld met 4G internet!

 

Voordelen 5G

Naast de snelheid zijn er nog andere voordelen aan 5G:

  • Veel meer gebruikers zouden tegelijk op het 5G netwerk kunnen
  • Er zou veel hoger datavolume per gebied gebruikt kunnen worden; het bereik van 5G zal veel groter zijn
  • Een veel stabieler en betrouwbare verbinding dan we gewend zijn

Dit soort voordelen kunnen ertoe bijdragen dat er meer intelligente machines en software kan worden ontwikkeld om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te vergroten.

Dit soort intelligente apparaten die met elkaar in verbinding staan wordt ook wel het “internet of things” internet of things genoemd.

5G uitrol

Op dit moment wordt er vooral in Zuid Korea flink geïnvesteerd in de uitrol van 5G, dat daar rond 2020 uitgerold moet worden. Wanneer we in Nederland gebruik kunnen maken van 5G is onbekend. Wel is er door Neelie Kroes alvast 50 miljoen euro vrijgemaakt voor het opzetten van een 5G netwerk in Nederland.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment