Android O

Android O komt eraan, dat weten we allemaal. Maar officieel weten we nog niet wanneer we de eerste preview gaan zien of welke functies erin gaan verschijnen. Daar komen nu nieuwe berichten over naar buiten.

 

Android O: nieuwe functies

Net als voorgaande jaren zal Google ook dit jaar een preview uitbrengen van de nieuwste Android-versie. Dat wil zeggen dat we developer previews gaan zien van Android O, die naar alle waarschijnlijkheid via het bètaprogramma van Android verspreid zullen worden.

 

 Maar nu zijn er berichten naar buiten gekomen waarin een aantal nieuwe functies van Android O beschreven worden. Zo zou de functie 'Copy Less' geïntroduceerd worden. Zie dit als een slimme knip- en plak-functie in Android, waarbij er niet eens teksten gekopieerd hoeven te worden. 

Stel, je bent aan het chatten met een vriend over waar jullie gaan eten. Je spot een goed restaurant in een beoordelings-app zoals bijvoorbeeld Tripadvisor en je wil dit delen. Normaal gesproken deel je dan via Tripadvisor de URL naar het restaurant, of kopieert de tekst. Met 'Copy Less' is dat niet eens nodig. Zodra je terug gaat naar de chat en tikt 'It's at' (de Nederlandse vertaling is nog niet bekend), dan geeft Gboard automatisch de suggestie om het adres te plaatsen. Het is op dit moment nog niet bekend of dit zal gaan om een Gboard-functie, of dat dit geïntegreerd worden in Android O.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment