Google heeft te kennen gegeven dat Chrome-apps op Windows-, OS X- en Linux-besturingssystemen niet langer ondersteund zullen worden. Later dit jaar zullen nieuwe Chrome-apps alleen nog maar werken op Googles eigen Chrome OS.

Google Chrome apps

 

Het nieuws werd door Google zelf gemeld op een van zijn blogs. De bedoeling is dat de ondersteuning voor Chrome-apps op andere besturingssystemen dan Googles eigen Chrome OS langzaam wordt uitgefaseerd. Dat begint later dit jaar, wanneer nieuwe applicaties die in de applicatiewinkel verschijnen niet langer beschikbaar zullen zijn voor gebruikers die draaien op Linux, Windows of OS X. De precieze datum voor deze overgang is door Google echter niet vrijgegeven.

Vervolgens is het de bedoeling dat in de tweede helft van volgend jaar de applicatiewinkel voor Chrome-apps geen toegang meer biedt voor gebruikers op Linux, Windows of OS X. Tenslotte zullen alle geïnstalleerde apps begin 2018 niet meer functioneren.

Google adviseert ontwikkelaars van Chrome-applicaties om over te stappen naar webapplicaties. De snelle ontwikkeling van webapplicaties is ook de reden dat Google kiest voor het uitfaseren van Chrome-apps. Desondanks blijft de ondersteuning op Chrome OS voorlopig wel bestaan; daarvoor geeft Google overigens geen verantwoording. De internetgigant blijft ook verbeteringen doorvoeren voor applicaties op Chrome OS, al ontbreken daarover de details.

SoHosted reseller banner 728x90

Reacties mogelijk gemaakt door CComment