Mobiel

Een groot aantal gebruikers van de Google Pixel en Google Pixel XL klagen over problemen met één of meerdere microfoons in het toestel. Google heeft toegegeven dat de problemen worden veroorzaakt door een productiefout.

In Google Pixel en Google Pixel XL toestellen die geproduceerd zijn voor januari van dit jaar bestaat de kans dat er een scheurtje zit in het soldeerwerk waarmee de microfoons zijn verbonden met de hardware van de smartphone. Door dit scheurtje kunnen één of meer microfoons in de Google Pixel en Google Pixel XL het contact verliezen.

Onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld onder invloed van druk of warmte, kunnen defecte microfoons weer gaan functioneren. Een permanente oplossing is dit echter niet. Omdat de problemen veroorzaakt worden door een productiefout, sluit Google uit dat de problemen softwarematig opgelost kunnen worden.

Google heeft aangegeven dat de problemen niet of nauwelijks meer voorkomen bij toestellen die geproduceerd zijn na januari van dit jaar. Gebruikers met problemen wordt geadviseerd contact op te nemen met de klantenservice van Google. In de meeste gevallen wordt het toestel omgeruild voor een nieuw exemplaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment