We hebben sinds gisteren een zakelijke versie van Hangouts, genaamd Meet en Hangouts Chat. De consumentenversie van Hangouts blijft gewoon bestaan volgens de baas van Allo en Duo, twee andere communicatie-apps van Google. En wat is de rol van Android Berichten in dit geheel?

Hey Google, wat is de bedoeling? 

Gisteren kondigde Google twee nieuwe communicatie-apps aan: Hangouts Chat en Hangouts Meet. Deze twee apps zijn de zakelijke versies van Allo en Duo, waarbij er via tekst in Hangouts Chat / Allo gecommuniceerd kan worden, en met video's via Meet / Duo. Sinds Hangouts Chat en Meet alleen voor G-suite gebruikers beschikbaar zijn, zien we hier een duidelijke scheiding tussen deze vier apps. Veel mensen vroegen zich af wat er nu gaat gebeuren met de consumentenversie van Hangouts, sinds Allo en Duo ongeveer hetzelfde doen als Hangouts, maar dan net niet...? 

De baas van Allo en Duo heeft laten weten dat Hangouts voor consumenten nergens naartoe gaat en dus gewoon blijft bestaan, zoals in bovenstaande tweet te zien is. Fijn, dan is dat in ieder geval duidelijk. Maar daarna liet dezelfde persoon weten dat Allo ondersteuning voor desktops zal krijgen, wat al eerder bekend was gemaakt. Dit laat Allo wel erg dicht in de buurt van Hangouts komen, op SMS-integratie na.

Google wil eigenlijk dat je Android Berichten hiervoor gebruikt, maar je kan ook SMS gebruiken in Hangouts. Volg je het nog? Gelukkig zal Android Spaces wel binnenkort ophouden met bestaan, anders was het helemaal verwarrend geworden om de strategie van Google uit te leggen.

Ten slotte laat de baas van Allo en Duo nog weten dat Allo en Duo er voor de 'long long run' zijn, dus voor de hele lange termijn. Ze bouwen liever een product voor 2020, dan voor 2010, voegt hij eraan toe. 

Al met al blijft het de vraag of Hangouts echt wel blijft bestaan voor consumenten, want waarom zou je anders Allo zo actief uitbreiden en steeds dichter naar Hangouts laten groeien? Google haalt soms zonder pardon de stekker uit een platform, of introduceert een nieuwe uit het niets, dus het blijft gissen. Hopelijk komt hier tijdens de komende Google I/O van 17 tot en met 19 mei meer duidelijkheid over. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment