De statusteksten van WhatsApp maakten recentelijk plaats voor een Snapchat-achtige functies. In een bètaversie van WhatsApp voor iOS zijn de oude statusupdates weer opgedoken. Kunnen je straks kiezen?

Oude WhatsApp status

WhatsApp Status werd een aantal weken geleden wereldwijd uitgerold voor iOS en Android. De nieuwe functie in WhatsApp verving de oude statusfunctie, waarmee gebruikers konden aangeven waar ze mee bezig waren en of ze beschikbaar waren voor een gesprek. Met WhatsApp Status krijg je toegang tot een Snapchat-achtig onderdeel binnen WhatsApp. Je kunt foto’s, video’s en gifs sturen, die jouw contacten kunnen bekijken. Na 24 uur verdwijnen ze automatisch weer.

 

Ben je niet blij met de vernieuwing, dan heb je nog even pech, want je kunt de oude status niet gebruiken. Nog niet, tenminste. Twitter-account WaBetaInfo houdt in de gaten welke veranderingen er voor WhatsApp op komst zijn en meldt dat de oude statusfunctie weer wordt getest. Het kan betekenen dat die in een volgende versie dus weer terugkeert.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment