Windows 10

De consumentenbond maakt zich zorgen over de nieuwe Windows 10 update. De nieuwe update komt binnenkort online. Vooral qua privacy zijn er een aantal verandering. De nieuwe Windows 10-update schakelt gerichte reclame standaard in. 

Privacy in Windows 10

Na de update staat standaard ‘reclame-tracking’ ingeschakeld. De optie is verborgen in het privacy-menu en hierdoor lastig uit te zetten, zo heeft de Consumentenbond laten weten. Met de optie kan Microsoft bijhouden welke software er op de computer is geinstalleerd om zo gericht te kunnen adverteren.

Microsoft is erg voorbarig over de update. Volgens Microsoft heeft de consumentenbond alleen een voorlopige versie van de update gezien. Het is de bedoeling om met de voorlopige versie feedback te krijgen over de Windows 10-update. In de uiteindelijke versie is er een mogelijkheid dat er functionaliteiten worden aangepast.

De Consumentenbond roept Microsoft op om de verborgen opties zichtbaar te maken, zodat consumenten niet onbedoeld instemmen met reclame-tracking.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment