Googlemaps

Google gaat deze een handige tool toevoegen aan Google Maps.

Uit een analyse van Android Police blijkt dat Google Maps een uitzonderlijke handige nieuwe functie krijgt. In versie 9.49 (beta) van Maps is het mogelijk om de locatie van je auto te registreren. Zo vergeet je nooit meer waar je je auto hebt geparkeerd.

 

Daar houdt het daarentegen natuurlijk niet op, want naast de locatie opslaan, kun je notities maken en kun je zelfs instellen hoelang je nog mag parkeren. Zodra de ingestelde tijd op is, krijg je een melding. Tot ziens, parkeerboetes!

Een tekortkoming van de nieuwe functie, zo stelt Android Police in hetzelfde artikel, is dat je slechts één locatie kunt opslaan. Als voorbeeld noemt de website dat je “niet je auto kunt parkeren op een langetermijnplek op het vliegveld, ergens naartoe kunt vliegen, om vervolgens de locatie van je huurauto op te slaan.”

Fair enough, maar dat is een scenario dat relatief weinig zal voorkomen. Als je parkeerplek op een vliegveld al niet geregistreerd wordt, kun je altijd de exacte locatie (bijvoorbeeld R2D2, rij 2, deck 2?) opschrijven. Maps is immers ook niet zó accuraat, dat het altijd de exacte locatie op een druk parkeerterrein kan pinpointen.

Hoe dan ook, de nieuwe functionaliteit kan een hoop stadsproblemen oplossen wat betreft het parkeren van je auto. Wel zal Google de komende tijd aan de accuratie van de app moeten werken; Maps vergist zich nog wel eens in de exacte locatie van jouzelf of je auto. Tevens ligt de mogelijkheid om twee of meer locaties op te slaan voor de hand.

UPDATE: de functie is inmiddels beschikbaar voor Android-gebruikers. Door op de blauwe stip die de locatie van de gebruiker aangeeft te drukken, kan de huidige locatie worden opgeslagen als parkeerplaats. Daarbij kan je een korte notitie invullen en ook selecteren hoe lang je nog op de parkeerplek mag staan. Op de kaart is vervolgens te zien wanneer de parkeermeter moet worden bijgevuld. Vermoedelijk zal deze optie binnenkort ook in de iPhone-app verschijnen. De eigen kaartenapp van Apple bevat overigens al een vergelijkbare functie, evenals de Waze app.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment