Samsung Galaxy s8

Na het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 wil Samsung met de introductie van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+, die volgende week woensdag 29 maart zal plaatsvinden, laten zien dat het bedrijf het volste vertrouwen heeft in deze producten. Samsung komt naar verluidt daarom met een drie maanden 'niet goed, geld terug' garantie.

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zullen volgende week woensdag, 29 april, in New York gepresenteerd gaan worden. Volgens de Koreaanse website The Investor zal Samsung één van haar meest agressieve marketingcampagnes ooit gaan uitrollen rondom de introductie van de twee nieuwe toestellen.

Het imago van Samsung heeft een deuk opgelopen door het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 vorig jaar. Samsung moest miljoenen toestellen terugroepen nadat meer dan honderd exemplaren van de smartphone in brand waren gevlogen of zelfs waren ontploft. Dat is ook de reden dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ dit jaar iets later worden aangekondigd dan afgelopen jaren gebruikelijk was. Samsung wilde honderd procent zeker zijn dat de geschiedenis zich niet opnieuw zou gaan herhalen.

Samsung wil met de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ aan de wereld tonen dat het bedrijf volledig vertrouwen heeft in deze producten en zich geen incidenten meer zullen voordoen met deze twee nieuwe smartphones. Daarom zou Samsung van plan zijn om een onvoorwaardelijke 'niet goed, geld terug' garantie aan te gaan bieden op beide toestellen, Kopers van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zouden de toestellen drie maanden kunnen gebruiken en wanneer deze - om wat voor reden dan ook - niet blijken te bevallen, binnen drie maanden terug te kunnen brengen waarbij het volledige aankoopbedrag wordt gerestitueerd.

Critici zien een gevaar in de mogelijke actie van Samsung. In september wordt namelijk de introductie van meerdere nieuwe iPhones verwacht. Volgens critici bestaat de kans dat veel consumenten 'voor drie maanden' een Galaxy S8 of Galaxy S8+ aanschaffen en binnen drie maanden weer inleveren om uiteindelijk een nieuwe iPhone te kunnen gaan kopen.

Meer informatie

Tijdes het afgelopen Mobile World Congress heeft Samsung middels een teaser video bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ op 29 maart gepresenteerd zullen gaan worden. De toestellen komen waarschijnlijk in de loop van april wereldwijd in de winkels te liggen. Op basis van alle geruchten rondom beide toestellen heeft GSM Helpdesk al voorlopige specificatie overzichten samengesteld over beide toestellen:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment