docking samsung galaxy s8

Woensdag 29 maart is de dag waar de tech-wereld al maanden naar uit kijkt. Op die dag zal Samsung in New York de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ gaan presenteren. Beide toestellen zullen de eerste toestellen zijn die ook als volwaardige computer kunnen fungeren middels het zogenaamde 'DeX dockingstation'.

Precies een maand geleden doken al afbeeldingen op waaruit bleek dat de verwachte Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ middels het zogenaamde 'DeX dockingstation' als volwaardige computer gebruikt kunnen worden. Deze mogelijkheid zal naar verwachting één van de grootste nieuwe features van beide toestellen gaan worden die Samsung volgende week tijdens de introductie van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ bekend zal maken.

 

Met nog een week op de kalender tot aan de officiële presentatie van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gaat er momenteel geen dag meer voorbij zonder dat nieuwe informatie en details over beide toestellen uitlekt. De betrouwbare Duitse website Winfuture heeft de hand weten te leggen op onderstaande foto van het nieuwe DeX dockingstation en weet ook vele interessante details over het apparaat te vermelden. Eerder deze week bleek al uit informatie van tech-insider Evan Blass dat het DeX dockingstation 150 euro zal gaan kosten.

Het wordt mogelijk om de Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8+ in het DeX dockingstation te plaatsen. Uit nieuwe informatie blijkt dat het dockingstation beschikt over een HDMI poort die monitoren met een 4K resolutie kan aansturen. Verder beschikt het DeX dockingstation over twee USB 2.0 poorten om bijvoorbeeld een toetsenbord en een muis op aan te sluiten. Voorts is een 100 Mbit Ethernet aansluiting aanwezig zodat het dockingstation (en de Samsung Galaxy S8 / Galaxy S8+) ook gebruik kan maken van een bekabelde internetverbinding. In deze configuratie fungeert de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ als een computer. Dit concept lijkt op het Continuum Dock van Microsoft.

Een ander detail is dat het DeX dockingstation beschikt over een ventilator die de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ moet koelen op het moment dat deze in het dock is geplaatst. De verwachting is namelijk dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ warmer zullen worden op het moment dat zij als computer gebruikt worden door de hogere belasting van de processor.

Meer informatie

Tijdes het afgelopen Mobile World Congress heeft Samsung middels een teaser video bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ op 29 maart gepresenteerd zullen gaan worden. Op basis van alle geruchten rondom beide toestellen heeft GSM Helpdesk al voorlopige specificatie overzichten samengesteld over beide toestellen:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment