Op woensdag 29 maart is het eindelijk zover: na maanden en maanden van wachten en speculeren onthult Samsung dan eindelijk de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus. Wil je de presentatie live meekijken? Dat kan op drie manieren. Wij leggen je uit hoe en waar.

Aankomende woensdag wordt het lange wachten dan eindelijk beloond. Dat vindt het Galaxy Unpacked 2017 Event plaats. Het evenement wordt gelijktijdig in twee plaatsen uitgezonden: New York City en Londen. Het startschot klinkt om 17.00 Nederlandse tijd.

Je hoeft niet op ons te wachten totdat wij de eerste berichten schrijven over de vlaggenschepen van Samsung. Je kunt de onthulling live meekijken. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel. Je kunt het evenement op drie manieren volgen.

1. Via de website van Samsung

Samsung heeft een pagina ingericht waar de onthulling van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus live te volgen is. Zodra het Galaxy Unpacked 2017 Event begint, vind je hier een video om de stream mee te bekijken. In hoeverre de verbinding stabiel is, is maar de vraag. Als het te druk is en de servers het allemaal niet aankunnen, dan ervaar je mogelijk wat haperingen tijdens de uitzending. Een keertje op refresh drukken biedt vaak de oplossing, maar wij garanderen niks. Als je garantie wil, moet je maar een smartphone kopen ;o)

Ga naar de Galaxy Unpacked 2017 Event website.

2. Via YouTube

Net als op het Mobile World Congress (MWC) eind februari en begin maart is ook ditmaal de presentatie live te volgen via Samsungs YouTube-kanaal. Aanvankelijk wilde Samsung dit podium gebruiken om de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te onthullen, maar om moverende redenen zag de Zuid-Koreaanse smartphonemaker daar van af. Mogelijk heeft dit iets met de brandgevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 te maken, maar dat is pure speculatie. Uiteraard kwam Samsung niet met lege handen aanzetten in Barcelona: vanaf de Spaanse beursvloer onthulde het bedrijf haar nieuwste high-end Android-tablet, de Samsung Galaxy Tab S3. Zonder een hoop bombarie onthulde Samsung via een persbericht de Samsung Galaxy Xcover 4.

Als je via YouTube de presentatie bekijkt geldt hetzelfde als via de website: ernstige drukte kan ervoor zorgen dat de uitzending hapert. Ook dan adviseren wij om de F5-knop te gebruiken.

3. Via de app

Tot slot heeft Samsung een app gelanceerd waarmee de onthulling van de vlaggenschepen live is te volgen. De Galaxy Unpacked 2017 app is niet alleen beschikbaar voor Android, maar ook voor iOS. De app komt met een levensgroot nadeel: je moet van Samsung een uitnodiging hebben gekregen om langs deze weg te presentatie te bekijken. Ben je niet één van de genodigden, dan heb je helemaal niets aan deze app.

Allereerst moet je jezelf registreren door je e-mailadres achter te laten. Je ontvangt dan een QR-code die als je registratieticket dient. Daarna zie je verschillende opties in beeld. Zo is er een timer die aftelt naar het moment suprême, je kunt eerder getoonde promotievideo’s terugkijken en een knop om de live stream mee te bekijken.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment