Symantec heeft uitgehaald naar Google vanwege de maatregelen die de internetgigant tegen de ssl-certificaten van Symantec gaat nemen. Google publiceerde deze week een blogposting waarin het stelde dat Symantec bij het uitgeven van ssl-certificaten allerlei fouten heeft gemaakt. Daarom gaat Google in toekomstige versies van Chrome het vertrouwen in al door Symantec uitgegeven ssl-certificaten opzeggen en worden nieuwe ssl-certificaten voor maximaal negen maanden vertrouwd

 

 

Ook worden EV-certificaten van Symantec binnen Chrome niet meer als zodanig weergegeven. Volgens Symantec gaat het om een onverwachte actie en is de blogposting van Google onverantwoord.

Het beveiligingsbedrijf stelt dat de opmerkingen van Google over de gemaakte fouten misleidend en overdreven zijn. Zo zouden er niet ten onrechte 30.000 certificaten zijn uitgegeven en zorgden de verkeerd uitgegeven certificaten niet voor schade. Verder zegt Symantec vanwege de gemaakte fouten allerlei maatregelen te hebben genomen om het vertrouwen in de certificaten van het beveiligingsbedrijf te versterken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment