Een slim huis hoeft niet veel geld te kosten.

Bij de IKEA kun je voor vrijwel alles terecht met betrekking tot huis & decoratie. Het Zweedse woonconcern heeft zich ook verdiept in moderne, slimme technieken en komt met een nieuwe lichtenserie.

De producten zullen worden gelanceerd onder de naam Trådfri. Staande lampen, hangende lampen, tafellampen: vrijwel alle soorten lampen zijn te krijgen. De verlichting kan worden bediend door middel van een afstandsbediening, of een app op je smartphone. Aan uit, dimmen of feller, zelfs een andere kleurtemperatuur behoort tot de mogelijkheden. Tevens zal het mogelijk zijn om verlichting via een timer in te stellen. Bijvoorbeeld om rustig wakker te worden.

Een losse lamp zal verkrijgbaar worden vanaf 19,99 euro en er komen ook complete pakketten, bestaande uit meerdere lampen en een dimmer. Helaas is het nog niet bekend wanneer IKEA in Nederland de Trådfri-serie gaat lanceren. Eerst zijn landen als Zweden, Duitsland en België aan de beurt. In een demonstratievideo laat IKEA de mogelijkheden zien.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment