Wie zit te denken over de aanschaf van de kleinere Samsung Galaxy S8, kan beter dit jaar beslissen. Want alhoewel Samsung ons er eerder deze week van verzekerde dat er geen levertekorten zouden ontstaan door te hoge vraag, is het mogelijk dat de S8 op de langere termijn wel degelijk minder goed verkrijgbaar wordt. Er zouden volgend jaar namelijk productieproblemen verwacht worden door een tekort aan camera’s.


Samsung Galaxy S8-voorraad

De Samsung Galaxy S8 werd een paar dagen geleden aangekondigd, samen met de grotere Galaxy S8 Plus. Samsung verwacht enorme vraag naar de premium smartphones, die vooral opvallen door hun nagenoeg randloze, gebogen beeldschermen. Maar de populariteit waar de fabrikant op rekent, zal niet zorgen voor levertekorten en lange wachttijden. Dat zei de topman van Samsung’s smartphonetak, die de uitspraak bekrachtigde door aan te geven dat de S8-productie verdubbeld wordt ten opzichte van de S7-serie. Die eerste lading bestond uit tien miljoen toestellen, dus worden er nu minimaal twintig miljoen S8’s en S8 Plus’ gemaakt. Later dit jaar moeten er nog tientallen miljoenen bijkomen, al wil Samsung niet zeggen hoeveel exact. Volgens geruchten mikt het bedrijf op de verkoop van zestig miljoen S8-modellen dit jaar.

Tekort aan Galaxy S8-camera’s

Zonder productieproblemen dus, maar volgend jaar kan dat anders worden. Dan blijven de S8 en S8 Plus in de winkels liggen, al worden ze opgevolgd door de vermeende S9. Wie dan nog een S8 wil kopen, kan mogelijk te maken krijgen met een slechtere beschikbaarheid. Volgens het Zuid-Koreaanse The Investor heeft Samsung namelijk moeite met het verkrijgen van genoeg camera’s voor de S8. Het zou gaan om frontcamera’s voor de 5,8 inch S8, die Samsung bestelt bij leverancier Patron. Die kampt met technische tegenslagen, waardoor drie op de tien gemaakte frontcamera’s stuk zouden zijn. Om Samsung op de lange termijn van genoeg camera’s te kunnen voorzien, moet dat worden teruggebracht naar twee op de tien of zelfs minder. Dat lukt Patron nog niet, zegt de website. Als daar geen verandering in komt, kan het volgend jaar mogelijk voor productietekorten van de S8 zorgen.

De grotere (6,2 inch) Galaxy S8 Plus zou geen last hebben van frontcamera-problemen, omdat Samsung die bestelt bij een andere leverancier. Die kan op de lange termijn genoeg camera’s blijven leveren en zou een zogenaamde ‘yield rate’ van één op de tien hebben – wat goed is. Naar verwachting blijft de S8 Plus dus ook volgend jaar goed leverbaar. Of Samsung de frontcamera’s voor de S8 straks ook bij deze leverancier gaat aanschaffen om productietekorten te voorkomen, durft de bron niet te zeggen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment