De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus werden exact een week geleden aangekondigd tijdens het Unpacked-evenement in New York en Londen. In Nederland is het tweetal inmiddels ook te bestellen voor respectievelijk 799 en 899 euro, echter komt er volgens een nieuw gerucht mogelijk ook nog een duurdere variant.

 


Samsung Galaxy S8+

Het Zuid-Koreaanse ETNews claimt namelijk dat Samsung van plan is om in China naast de Galaxy S8+ met 4GB aan werkgeheugen ook nog een 6GB-versie op de markt te brengen. Deze high-end uitvoering krijgt naar verluidt een adviesprijs van meer dan 1000 euro en zal alleen worden aangeboden in de kleur Midnight Black.

Chinese gebruikers die besluiten om de Galaxy S8+ met 6GB aan ram aan te schaffen krijgen bij het plaatsen van een pre-order het DeX Station ter waarde van 149,99 euro cadeau. Deze premium variant van de Galaxy S8+ krijgt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde specificaties als de modellen die in Nederland worden uitgebracht, hoewel de hoeveelheid opslaggeheugen zou kunnen worden opgeschroefd naar 128GB.

Galaxy S8 en S8+ in Nederland

Momenteel zijn de Galaxy S8 en Galaxy S8+ met 4GB ram en 64GB opslag voor te bestellen in Nederland. Samsung heeft besloten om in Nederland geen extraatjes aan te bieden voor consumenten die een pre-order plaatsen, maar in plaats daarvan worden de telefoons acht dagen voor de start van de winkelverkoop, 29 april, afgeleverd.

De Galaxy S8 en S8+ zijn qua specificaties vrijwel identiek aan elkaar, afgezien van het schermformaat en de capaciteit van de accu. Het scherm van de Galaxy S8 is 5,8-inch groot en wordt gevoed door een 3000mAh-accu, terwijl de Plus-versie is voorzien van een 6,2-inch scherm en een 3500mAh-accu. In beide gevallen gaat het om een gekromd oledscherm met een resolutie van 2960 x 1440 pixels en een beeldverhouding van 18.5:9. Onder het scherm vinden we niet langer een fysieke thuisknop, waardoor de voorzijde vrijwel alleen bestaat uit scherm. De knoppen zijn vervangen door virtuele knoppen in de onderste rand van het scherm.

De Europese variant van de Galaxy S8 en S8+ wordt aangedreven door de 10nm Exynos 8895-soc van Samsung en het zijn tegelijkertijd de eerste smartphones met Bluetooth 5.0. Aan de achterzijde is er opnieuw gekozen voor een 12-megapixelcamera, terwijl selfies kunnen worden geschoten met een nieuwe 8-megapixelcamera. De software is gebaseerd op Android 7.0 Nougat en gebruikers kunnen de telefoons ontgrendelen met de irisscanner aan de voorzijde, de vingerafdrukscanner aan de achterzijde of gezichtsherkenning via de frontcamera.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment