powerbank bol.com

De vraag naar powerbanks in de Tweakers Pricewatch is afgelopen week fiks gestegen na de release van de mobiele game Pokémon Go. Vermoedelijk willen veel spelers een powerbank, omdat ze het spelletje buiten moeten spelen en de game bovendien veel vraagt van de accu.

 

 

Het aantal kliks op powerbanks in de Tweakers Pricewatch steeg de dagen na de release fors. Op 8 juli, twee dagen na het uitkomen van de game, klikten 3,5 keer zoveel mensen een powerbank aan als gemiddeld in de drie weken daarvoor. Dinsdag was dat zelfs meer dan zeven keer zoveel. In 2015 was zo'n trend niet te zien.

Volgens veel spelers komen powerbanks van pas omdat dankzij het gebruik van het scherm, gps en soms camerabeeld voor augmented reality de game een zware wissel trekt op de accu. Bovendien vereist de game dat spelers zich buiten bevinden en dus per definitie buiten bereik van wandcontactdozen zijn om hun telefoon op te laden.

Pokémon Go kwam vorige week uit in diverse landen, maar een release in Nederland blijft vooralsnog uit. De game kwam deze week al wel uit in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De game werkt al echter wel in Nederland. Wie hem wil installeren, kan de game op Android downloaden via sites als APKMirror, die door de game veel meer verkeer kreeg dan normaal. Op iOS kan dat door een account aan te maken een vestigingsadres in een land waar de game wel verkrijgbaar is.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment