De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn inmiddels beschikbaar voor pre-order en vanaf eind april te verkrijgen, maar in de Play Store is er al een gratis app te vinden die het mogelijk maakt om de functionaliteit van de Bixby-knop aan te passen. De knop wordt standaard gebruikt om de digitale assistent te activeren, maar vanwege het gebrek aan ondersteuning voor de Nederlands taal, zal de functionaliteit in Nederland beperkt zijn.

 


Samsung Galaxy S8 en S8+

Mocht je van plan zijn om de Galaxy S8 of S8+ in huis te halen, dan kun je de functionaliteit aanpassen door de app All In One Gestures te downloaden. Deze app is niet specifiek voor de Bixby-knop ontwikkeld en staat al langer in de Play Store. De app maakt het mogelijk om de toewijzing van de Bixby-knop aan een andere app of dienst te koppelen, zodat je met de knop bijvoorbeeld de camera-app kan starten of Google Assistant.

Functionaliteit Bixby-knop aanpassen

YouTube-gebruiker Dylan Bertwell bezocht recentelijk een Best Buy-winkel in de Verenigde Staten en ontdekte dat de app zonder root-toegang ook in staat was om de Bixby-knop opnieuw te configureren. Momenteel wordt er na het indrukken van de knop een scherm weergegeven met Google Now-achtige kaarten. Het is de bedoeling dat de knop in de toekomst contextgevoelig werkt en Samsung heeft eveneens aangekondigd dat de dienst op een later moment naar meer smartphones en andere apparaten gaat komen. Klanten zouden Bixby bijvoorbeeld kunnen gebruiken om airco’s of koelkasten van Samsung te bedienen met hun telefoon of tablet.

In Nederland worden de Galaxy S8 en S8+ voor respectievelijk 799 en 899 euro aangeboden, hoewel de prijzen in combinatie met een abonnement fors lager uitvallen. De telefoons zijn te verkrijgen in de kleuren zwart, grijs en zilver. Samsung introduceerde een radicaal nieuw ontwerp waarbij de voorkant vrijwel geheel bestaat uit scherm, terwijl de fysieke thuisknop onder het scherm is geschrapt. De vingerafdrukscanner is verplaatst naar de achterzijde, naast de lens van de camera.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment